Lab Stories with Ravenna Nuaimy-Barker Free · Online Event

Lab Stories with Ravenna Nuaimy-Barker Free · Online Event

ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙ ПЪТЯ СИ НАПРЕД
🌱Работите по предизвикателни проекти в несигурна среда и много заинтересовани страни…
…където няма един верен отговор или добра практика…
…и усещате, че традиционните подходи не работят…
Присъеденете се към Lab Stories – серия от онлайн срещи с международни практици от разнообразни системни и участващи подходи, известни още като “социални лаборатории” или “лаборатории за иновации”. В неформален разговор ще изследваме практиката на лабораториите в дълбочина, ще зададем провокативни въпроси и ще потърсим уроци и вдъхновение за собствената си работа.
Наш гост през април ще бъде Равенна Ноеми-Баркър, която ще представи кратък практичен уъркшоп за процеса на експериментиране. През нейните истории за Тhe Inclusive Insurance Innovation Lab and the Emergency Aid Lab ще:
💡 изследваме защо имаме нужда от експериментални подходи, когато работим с комплексни предизвикателства;
💡 обсъдим факторите, които спомагат за успешни експерименти;
💡 обменим идеи за практичното приложение на експерименталния подход в контекста на нашите проекти.
Равенна Ноеми-Баркър има богат опит в работата с групи за разработване и прилагане на решения за социални и екологични предизвикателства. Някои от проектите, по които е работила, са Sustainable Development Goals Lab, Global Fund Governance Culture Initiative и Сценарии за приобщаване на ромите в България.
Преди да се присъедини към Reos Partners, Равенна подкрепя трансформативни инициативи на много заинтересовани страни за промяна на хранителните системи в Канада и за трансформиране на финансови и икономически системи.
Равена е любопитна за това как да трансформираме системите, за да създадем по-добро бъдеще за хората и планетата. Тя подкрепя групите да създават въпроси и процеси, които идентифицират възможности за въздействие и които водят до непрекъснато обучение и усъвършенстване. В допълнение към фокуса си върху стратегията, оценката и ученето, Равена също така дава опит във фасилитиране на процесите, научните изследвания и управлението на проекти в подкрепа на процесите на трансформация.

Lab Stories е част от Колаборатория (https://www.openspace-collective.com/collaboratory), в която изследваме силата на експерименталните пространства и метода “социални лаборатории” за справяне с комплексни социални, екологични и бизнес предизвикателства.
Срещата ще се проведе на английски език.
В Колаборатория прилагаме принципите на т.нар. “споделена икономика” и ви каним да допринесете с колкото можете, за случването на това събитие. Ако добавите малко повече, помагате то да е по-достъпно за повече хора и подкрепяте усилията ни за промотиране на нови, участващи и системни методи за работа.

Date

Apr 14 2021
Expired!

Time

4:00 am - 5:30 pm

Cost

Free

Leave a Reply

Required fields are marked