Сезон 1, епизод 1 – Борис Колев

GROWTH STORIES

 Борис Колев

Сезон 1, епизод 1

Борис Колев е един от най-успешните млади предприемачи в България.

 

Той е социален предприемач и инвеститор с дългогодишен опит в създаването и развитието на технологични компании и проекти в сферата на иновациите. Борис започва своята кариера създавайки първата си компания още на 18 години.

 

Генерален директор и основател на {JT International Group} – Българска група от компании в сферата на маркетинговите и технологични иновации. Съосновател е на {DigiMark}, Българска компания за разработката на мобилен софтуер с представителства в Порто, Ню Йорк, Сан Франциско и Солт Лейк Сити. {DigiMark} постига най-голям ръст сред ИТ сектора в България за 2014 г. и в топ 5 по ръст за 2015г. и 2016г.

 

Oт 2015 година Борис е е управляващ директор в {DigiMark Ventures}, която е технологичен инвеститор в серия от български стартъпи. Сред първите начинания на Борис още от 2007г. е компанията {JT Design}, която и до днес е сред водещите уеб студиа в страната, а последната му инвестиция е в стартъпа за генетични изследвания и нутригеномика – {NutriGen}.

 

През 2007-ма година световното бизнес издание “Business Week Worldwide” позиционира Борис на 2-ро място сред “Най-успешните млади предприемачи в Европа”.

 

През 2011г. печели 2-ро място за наградата “Най-добър млад мениджър на България”. През 2013г. попада в първата класация „30 под 30“ на младите лидери с най-голям потенциал в страната според списание Forbes. А само преди броени дни в Брюксел – норвежкия фонд FERD и JA Europe поместиха Борис във FERD’s List – списък на 6-те млади лидери и предприемачи с най-голямо социално въздействие в Европа.